DOĞANIN KEYFİNİ DOYASIYA YAŞADILAR

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) organizasyonu ile hafta sonu gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne katılan macera tutkunları, İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzellikleri karşısında adeta büyülendiler.

Cesaretini Doğaya Göster sloganıyla doğa sporlarının merkezi olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(Dostum) hafta sonu güzel bir etkinliğe daha imza attı. Doğa’nın eşsiz güzelliklerini seyretme imkanı veren 16 km’lik parkurda İnegöllü doğaseverler güzel bir hafta sonu geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

ÜMİTALAN- HALHALCA -ŞEHİTLER
Pazar günü sabah saat 09.00’da Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan 37 kişiden oluşan doğaseverler, İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler eşliğinde yürüyüşün başlayacağı Ümitalan’a doğru yola çıktılar. Ümitalan’a gelinmesinin ardından araçlardan iniş yapan doğaseverler burada ilk olarak yürüyüş esnasında ve genel olarak doğa ortamında yapmaları ve yapmamaları gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Ümitalan’dan başlayıp İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzelliklerini keşfederek devam edilen doğa yürüyüşünde keyifli anlar yaşandı. Yoğun katılımın yaşandığı doğa yürüyüşüne daha sonra Halhalca’ya yürüyüşle devam edildi. Doğanın her türlü güzelliğinin yaşandığı doğa yürüyüşü sırasında verilen molalar yürüyüşe ayrı bir renk kattı. Özellikle görülmeye değer Halhalca Göletinde eğlenceli vakit geçiren doğaseverler, İstiklal Savaşında Yunanlılar ile Türk ordusu arasında yaşanan muharebede Halhalca Mahallesi mevkiinde hayatını kaybeden 81 şehidimizin bulunduğu Halhalca İstiklal Savaşı Şehitliğini ziyaret etmenin gururunu da yaşadılar.

İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzelliklerinin ortaya koyulduğu doğa yürüyüşü Şehitler Mahallesinde son buldu. Sakatlıksız ve sorunsuz bir şekilde sonlandırılan yürüyüşte doğaseverlerin büyük keyif aldıkları gözlendi. Doğaseverler, yürüyüşün bitmesi ile birlikte bölgede kendilerini bekleyen araçlara binerek İnegöl’e döndüler.

Toplamda 16 kilometre süren parkura katılım gösteren doğaseverler, verdikleri destekten ve düzenledikleri organizasyondan dolayı İnegöl Belediyesine ve Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) çalışanlarına teşekkür ettiler.