DOSTUM’LA İNEGÖL’Ü GÖKYÜZÜNDEN KEŞFEDİN

İnegöl Belediyesi’nin mega projelerinden biri olan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nde (DOSTUM); yamaç paraşütü, paramotor ve paratrike ile ücretli uçuşlar başlıyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “İnegöl’ü gökyüzünden keşfetmek isteyen herkesi DOSTUM’a bekliyoruz” dedi.

Sanayi ve tarım şehri İnegöl’ün gizli kalmış doğal güzelliklerini ortaya çıkararak şehrin turizm potansiyelini yükseltmek adına önemli çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi’nin bu alandaki en önemli yatırımlarından biri olan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nde (DOSTUM) uçuşlar başlıyor. Adrenalin dolu aktivitelerin yer aldığı DOSTUM’da yamaç paraşütü eğitimlerinin yanı sıra, uzman pilotlar nezaretinde ücretli Tandem, paramotor ve paratrike uçuşlar da gerçekleştiriliyor.

DENEME UÇUŞLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Şehir dışından da adrenalin tutkunlarının uğrak noktası haline gelen Yeniceköy Mahallesinde bulunan DOSTUM merkezinde, paramotor ve paratrike deneme uçuşları gerçekleştirildi.

ÜCRETLİ UÇUŞLAR BAŞLADI
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yamaç paraşütü tandem uçuşları, paramotor ve paratrike uçuşları ile yamaç paraşütü eğitimleri hakkında bir açıklama yaptı. DOSTUM’un kartopu misali büyüyerek her geçen gün daha geniş bir kitleye ulaştığını kaydeden Aktaş, İnegöl’ün adrenalin tutkunlarının uğrak noktası haline gelmesini sağlayacak ve ilçe turizmine büyük katkı verecek yeni uygulamaların da bir bir hayata geçirildiğini söyledi. Bu kapsamda yamaç paraşütü tandem uçuşları, paramotor ve paratrike uçuşlarının hem eğitimleri hem de ücretli uçuşlarının başladığını kaydeden Aktaş, “Bu uçuşlara vatandaşlarımız ücret karşılığı uzman eğitimciler nezaretinde katılabilecekler. Bildiğiniz gibi yamaç paraşütü için iki tepemiz var. Biri Aktaş tepe diğeri de Cerrah tepesi. Ayrıca paratrike uçuşlarımızı da Yeniceköy Mahallemizde bulunan DOSTUM merkezinde bulunan uçuş alanımızdan gerçekleştiriyoruz” dedi.

İNEGÖL’Ü GÖKYÜZÜNDEN KEŞFEDİN
Ücretli tandem, paramotor ve paratrike uçuşların yanı sıra yamaç paraşütü eğitimlerinin de verildiğini ifade eden Aktaş, “Bu eğitimlerimizin temeli yamaç paraşütü eğitimleriyle başlıyor. İlk adım olarak yamaç paraşütü, ardından eğitimcilerimizin değerlendirmesi sonucunda yamaç paraşütünün bir üstü olan ve tek kişilik olarak uçuş gerçekleştirilen paramotor eğitimleri veriliyor. Bu eğitimleri tamamlayanlar, eğitimcilerin uygun görmesi durumunda iki kişiyle uçuş gerçekleştirilen paratrike eğitimlerine başlıyor. Ben uçuş eğitimlerinde ilk adım olan yamaç paraşütü başlangıç eğitimlerinin kayıtlarının devam ettiğini hatırlatmak istiyorum. Bu sporlara ilgi duyan vatandaşlarımızın Yeniceköy Mahallesinde bulunan DOSTUM merkezine müracaat ederek gerekli bilgiyi alabileceklerini de ifade etmek istiyorum. İnegöl’ü gökyüzünden keşfetmek isteyen herkesi DOSTUM’a bekliyoruz” diye konuştu.