BURSA’NIN ORYANTİRİNG ŞAMPİYONLARI İNEGÖL’DE BELLİ OLDU

Yıldızlar Oryantiring İl Birinciliği müsabakaları bugün İnegöl’de gerçekleştirildi. DOSTUM organizasyonuyla İnegöl Belediyesi ev sahipliğinde yapılan müsabakalarda, farklı ilçelerden 200 öğrenci Hacı Sevim Yıldız Kampüsünde dereceye girmek için mücadele etti. Yarışma sonrası protokolün katılımıyla ödül töreni gerçekleştirilerek dereceye giren sporculara kupaları takdim edildi.

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) ile İnegöl’de spora farklı bir boyut kazandıran İnegöl Belediyesi, bugün il düzeyinde bir müsabakaya daha ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz hafta Oryantiring gençler il birinciliği müsabakalarının yapıldığı Hacı Sevim Yıldız Kampüsünde, bugün yıldızlar Oryantiring il birinciliği müsabakaları gerçekleştirildi.

200 ÖĞRENCİ YARIŞTI
16 okuldan 200 öğrencinin katıldığı Oryantiring yarışları, sabah 10.00’da başladı. 13.30’da sona eren yarışma sonrası protokol üyelerinin de katılımıyla ödül töreni gerçekleştirildi. Törene; Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, bazı meclis üyeleriyle parti yöneticileri, İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Kaban, Orhan Çelik ile sporcular ve öğretmenleri katıldı.

DOSTUM ORGANİZASYONLARINI TAKİP EDİN
Ödül töreninde öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Değerli öğrenciler sizler için DOSTUM organizasyonu içerisinde birçok branşlar oluşturduk. Bunları takip etmenizi rica ediyorum. Çünkü bu organizasyonları sizler için düzenliyoruz. Oryantiring belki ülkemiz için yeni bir dal olabilir ama dünyada geçmişi olan bir spor dalı. Spor deyince aklımıza futbolu, voleybolu ve basketbolu getiriyoruz. Sizler için daha farklı branşları çoğaltmak istiyoruz. Oryantiring ile alakalı belki hiç bilinmeyen bir kavramken, bakın bugün şehrimizde Bursa İl Birinciliği yarışmasını yapıyoruz. 16 okuldan 200’e yakın sporcumuz var. Daha önce de benzer organizasyonlar yaptık. İnşallah Mayıs ayı içerisinde de Türkiye Şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Şehrimizde 2000’e yakın sporcuyu ağırlayacağız. Oralarda da biz sizleri görmek istiyoruz. Lütfen sizler için hazırlanan bu imkanları kullanın. Öğrencisiniz, ders çalışmanız gerekiyor ama bir taraftan da ilgi alanlarınızı, boş zamanlarınızı bu tür alanlarla doldurabilirsiniz. Çok faydalı bir spor olduğunu düşünüyorum. Oryantiring ile hem doğayı keşfedebilirsiniz hem enerjinizi atabilirsiniz hem de kişisel gelişiminizi burada sağlayabilirsiniz. Ben organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Dereceye giren ya da giremeyen tüm sporcu kardeşlerimi kutluyorum” dedi.

Konuşma sonrası önce ferdi sıralamada dereceye giren sporculara madalyaları ve hediyeleri takdim edildi, ardından takım sıralamasında derece elde eden okullara kupaları verildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.