DOĞANIN KEYFİNİ DOYASIYA YAŞADILAR

İnegöl Belediyesi tarafından her yıl mayıs ayı içerisinde yapılan doğa yürüyüşü, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonu ile bu hafta sonu gerçekleştirildi.

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne katılan doğa tutkunları, İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzellikleri karşısında adeta büyülendiler.

Cesaretini Doğaya Göster sloganıyla doğa sporlarının merkezi olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(Dostum) hafta sonu güzel bir etkinliğe daha imza attı. Doğa’nın eşsiz güzelliklerini seyretme imkanı veren 12 km’lik parkurda İnegöllü doğaseverler güzel bir hafta sonu geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Pazar günü sabah saat 08.00’da Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan doğaseverler, İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler eşliğinde yürüyüşün başlayacağı Oylat’a doğru yola çıktılar. Oylat’a gelinmesinin ardından araçlardan iniş yapan doğaseverler burada ilk olarak yürüyüş esnasında ve genel olarak doğa ortamında yapmaları ve yapmamaları gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Oylat’tan başlayıp İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzelliklerini keşfederek devam edilen doğa yürüyüşünde keyifli anlar yaşandı. Yoğun katılımın yaşandığı doğa yürüyüşünde Oylat mesire alanı yolundan Bahçekaya mevkiine doğru 2 kilometrelik rampa çıkıldı. Buradan Alaçam Yaylası mevkiine doğru yola devam edildi. 4 kilometrelik mesafe kat eden doğaseverler Alaçam Yaylası Orman Deposuna vardı. Burada mola verilerek doğa yürüyüşüne katılan doğaseverlere öğlen yemeği ikramlarında bulunuldu. Dinlenme molasından sonra yürüyüşe devam eden grup, daha sonra keyifli bir yürüyüş ile Saadet Mahallesinden geçerek yürüyüşün başladığı yer olan Oylat'a vararak yürüyüşü sonlandırdı. Sakatlıksız ve sorunsuz bir şekilde sonlandırılan yürüyüşte doğaseverlerin büyük keyif aldıkları gözlendi. Doğaseverler, yürüyüşün bitmesi ile birlikte bölgede kendilerini bekleyen araçlara binerek İnegöl’e döndüler.

Toplamda 12 kilometre süren parkura katılım gösteren doğaseverler, verdikleri destekten ve düzenledikleri organizasyondan dolayı İnegöl Belediyesine ve Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) çalışanlarına teşekkür ettiler.