DOSTUM BİSİKLET TAKIMI BAŞARIYA DOYMUYOR

Karabük Yenice Kaymakamlığı, Karabük Yenice Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen ve üç gün süren Maraton Türkiye Şampiyonası ve 7. Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet Yarışlarına katılan Dostum Bisiklet Takımından Engin Karabacakoğlu madalyalara ambargo koydu.

İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve doğa tutkunlarının çekim merkezi haline gelen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi gün geçtikçe kendinden daha fazla söz ettirmeye başladı. Dostum, İnegöl’ün doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı yaparken, bünyesindeki sporcuların katıldıkları yarışmalarda İnegöl’ü en iyi şekilde temsil etmeleri ve yarışmalardan başarı ile dönmeleri İnegöl’ü bir spor şehri kimliğine bürüyor. Alternatif doğa sporları adı altında çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle her geçen kendinden daha fazla söz ettiren Dostum, bünyesindeki sporcular ile önemli başarılara imza atıyor.

Son olarak yüzde 85'i ormanlarla kaplı olan ve Avrupa'nın 9 sıcak noktasından biri olan Karabük Yenice ormanlarının içerisinde yapılan Dağ Bisikleti Yarışlarında Dostum Bisiklet Takımından Engin Karabacakoğlu dağ bisikleti maraton yarışında 40 km’yi 2 saat 9 dakika ile birinciliği elde ederken, cross country yarışlarında ise ikinci olmayı başardı.

ENGİN KARABACAKOĞLU’NDAN İKİ MADALYA
Maraton Türkiye Şampiyonası ve 7. Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışlarında Dostum Bisiklet Takımından Engin Karabacakoğlu’nun göstermiş olduğu başarı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Karabük Yenice Kaymakamlığı, Karabük Yenice Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen ve üç gün süren Maraton Türkiye Şampiyonası ve 7. Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet Yarışlarına 3'ü İranlı olmak üzere çeşitli illerden toplam 100 bisikletçi katıldı. Bisikletçiler, doğal güzellikleri bünyesinde barındıran Karabük Yenice Ormanları içerisinde oluşturulan zorlu parkurda kıyasıya mücadele ederek pedallarını çevirdiler. Son derece zorlu ve teknik parkurda ter döken sporcularımızdan Engin Karabacakoğlu yarışların ilk gününde yapılan dağ bisikleti maraton yarışında 40 km’yi 2 saat 9 dakika ile birinci tamamlayarak altın madalya almaya hak kazandı. Zorlu rakiplerini bir bir geride bırakarak zirveye yerleşen Karabacakoğlu, pazar günü yapılan cross country yarışlarında ise ikinci olmayı başardı. Gerçekten Dostum Bisiklet Takımı başarıya doymuyor. Bu konuda ne kadar doğru bir yolda olduğumuz gelen bu başarılar ile daha iyi anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

Her hafta katıldığı yarışlarda madalyalara ambargo koyan Karabacakoğlu’nun, son olarak katıldığı Karabük Yenice dağ Bisikleti yarışlarında İki madalya alarak önemli bir başarıya imza atmanın gururunu hem Dostum’a hem de İnegöl’e yaşattığını belirten Aktaş, “Kendisini böylesi önemli bir organizasyonda elde etmiş olduğu başarıdan dolayı kutlamak istiyorum. Sağ olsun her hafta katılım gösterdiği bir yarıştan güzel derecelerle dönüyor. Böylece hem İnegöl’ü hem de Dostum’un tanıtımına katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Aktaş son olarak, “Sadece rakipleri ile değil sıcakla, yüksek eğilimli yokuşlarda inişlerle mücadele eden sporcularımızı tebrik eder, ilerleyen yarışlarda sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Dostum olarak, gençlerin spor yapması ve doğada güçlerini harcaması kötü alışkanlıklara yönelmemesi için bu tarz etkinliklere katılım göstermeye devam edeceğiz” dedi.