DOSTUM BİSİKLET TAKIMI SAKARYA MTB CUP 2017 ULUSLARARASI YARIŞMASINDA

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından hafta sonu düzenlenen Uluslararası Sakarya Dağ Bisikleti Kupası yarışlarına katılan Dostum Bisiklet Takımı önemli başarılara imza attı.

İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve doğa tutkunlarının çekim merkezi haline gelen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi gün geçtikçe kendinden daha fazla söz ettirmeye başladı. Dostum, İnegöl’ün doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı yaparken, bünyesindeki sporcuların katıldıkları yarışmalarda İnegöl’ü en iyi şekilde temsil etmeleri ve yarışmalardan başarı ile dönmeleri İnegöl’ü bir spor şehri kimliğine bürüyor. Kartopu misali her geçen gün büyüyen ve farkındalık ortaya koyan etkinliklere bir bir imza atan Dostum Merkezi, bünyesindeki sporcular ile önemli başarılara imza atıyor.

Bu kapsamda Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından hafta sonu düzenlenen Uluslararası Sakarya Dağ Bisikleti Kupası yarışlarına katılan Dostum Bisiklet Takımı sporcuları İnegöl’ü en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadılar.

ENGİN KARABACAKOĞLU İKİNCİ OLDU
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Yüksekokulu sahasında düzenlenen Uluslararası Sakarya Dağ Bisikleti Kupası yarışlarında Dostum Bisiklet Takımının göstermiş olduğu başarı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Türkiye, Yunanistan, İsrail, Kazakistan, Rusya, Romanya, İran ve Ukrayna'dan 170 sporcunun katıldığı yarışlarda, bisikletçiler 4 bin 200 metre uzunluğundaki parkurda pedallarını çevirdi. TRT SPOR’dan canlı yayınlanan yarışlarda son derece zorlu ve teknik parkurda ter döken sporcularımızdan Engin Karabacakoğlu Master +40 kategorisinde 2.ciliği elde etti. Engin Karabacakoğlu startın ardından ilk tur gerilerde kalsa da daha sonraki turlarda geriden gelip rakiplerini geçmesini bildi.”

Uluslararası kategoride mücadele eden Murat Pehlivan’ın ise yabancı sporcuların domine ettiği yarışta kendisine 30. sırada yer bulduğunu belirten Aktaş, “Aralarında dünya şampiyonun bulunduğu, Rio Olimpiyatlarında mücadele etmiş sporcuların da yer aldığı yarış son derece yüksek tempoda ve kırıcı geçti. Ayrıca Sakarya’da ilk yarışlarına çıkan genç yetenekler İbrahim Pekdemir ve Ercan Şen gelecek vadeden performans sergilediler. Sadece rakipleri ile değil 35 derece sıcakla, %36’ya kadar varan eğilimli yokuşlarda sert teknik kayalı inişlerle mücadele eden sporcularımızı tebrik eder ve ilerleyen yarışlarda sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Dostum olarak, gençlerin spor yapması ve doğada güçlerini harcaması kötü alışkanlıklara yönelmemesi için bu tarz etkinliklere katılım göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Aktaş son olarak, “Dostum ile İnegöl’ün doğal güzelliklerine vurgu yapmanın heyecanını yaşarken, dostum bünyesindeki sporcularımızın elde ettikleri başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Elde edilen başarılar ile dostum hedefine ulaşıyor” şeklinde konuştu.