DOSTUM GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

DOSTUM Kamp Eğitim Merkezi

DoğaSporları ve Turizm Merkezi(Dostum)’un gücüne güç katmaya hazırlanan ve yakın bir zamanda hizmete girmesi beklenen Kamp Eğitim Merkezinin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İçinde yaşayan her kesimin gönüllü katkılarıyla tesis edeceği bir kentin vizyonunu oluşturan bir İnegöl için 13 yıllık bir perspektifle gece gündüz demeden tüm dinamiklerimizle gönül bağı kurduğumuz bu şehre hizmet etmenin, bu kadim şehre gecemizi gündüzümüzü vermenin heyecanı içerisindeyiz” dedi.

Doğa tutkunlarının ve alternatif sporların çekim merkezi olan Dostum’a yeni bir merkez daha geliyor. Alternatif spor tutkunları başta olmak üzere tüm öğrencilere ve gençlere kampçılık eğitimlerinin verileceği Kamp Eğitim merkezin temel atma töreni görkemli bir program ile gerçekleştirildi. Temel atma programına Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra, Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Ak Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve ilçe yönetim üyeleri, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

13 YILLIK BİR PERSPEKTİFLE İNEGÖL İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM
Doğa tutkunlarının ve alternatif sporların çekim merkezi olan Dostum’un gücüne güç katacağına inandığımız Kamp Eğitim Merkezinin temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyerek sözlerine başlayan Başkan Aktaş, “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar şehir tasavvurunun aynı zamanda medeniyet tasavvuru olduğu bilinciyle hareket ederek şehrin sadece bir kaç bölgesine değil, her mahallesine ilgi gösteren, her bölgesine aynı hassasiyetle yaklaşan bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. İçinde yaşayan her kesimin gönüllü katkılarıyla tesis edeceği bir kentin vizyonunu oluşturan bir İnegöl için 13 yıllık bir perspektifle gece gündüz demeden tüm dinamiklerimizle gönül bağı kurduğumuz bu şehre hizmet etmenin, bu kadim şehre gecemizi gündüzümü vermenin heyecanı içerisindeyiz”

DOSTUM’A YENİ BİR HEYACAN KATACAK
İnegöl'e olan sevgimizle bu şehre bugüne kadar hizmet ettik ve bundan sonrada o aynı şevkle, aşkla ve muhabbetle hizmet etmeye devam edeceğiz diyen Aktaş, “Bu anlayışla çıktığımız yolda şehrimizin doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak ve kentimizin değerlerine yeni markalar eklemek adına özgün projeler üretiyoruz. Bu kapsamda dünya turizmi içinde son yıllarda en hızlı büyüyen sektör olarak öne çıkan Doğa turizmi ya da diğer bir deyişle ekoturizmi çok önemsiyoruz. Bildiğiniz üzere geçen ekim ayında Bursa Valimiz Sayın İzzettin Küçük Beyefendi’nin katılımlarıyla Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM)’un açılışını gerçekleştirdiğimiz bu güzel mekanda şimdi de Dostum’a yeni bir heyecan katacağına inandığımız Kamp Eğitim Merkezinin temel atma tören için bir araya geldik” şeklinde konuştu.

DOSTUM NASIL OLUŞTU
Doğa Sporlarının çekim merkezi olan Dostum’un nasıl oluştuğu hakkında da bilgi veren Aktaş, “Kıymetli misafirler biliyorsunuz Dostum. Doğa Sporları ve Turizm Merkezi. Bir kere bu dostum nasıl oluştu. İsmi gibi sıcak bir oluşum Dostum. Bizler, İnegöl’ü doğasıyla temiz havasıyla, doğal güzellikleriyle tanıtma ve bu potansiyeli ortaya çıkarma zamanının geldiğini düşünerek doğa sporlarının bir çekim merkezi olacak Yeniceköy Mahallemizde BEBKA desteği ile “Doğa Sporları ve Turizm Merkezi DOSTUM projesini hayata geçirmek için bu merkezin kurulma fikri projelendirilerek hibe desteği için 2015 yılı içerisinde BEBKA’ya başvurduk. DOSTUM yani Doğa Sporları ve Turizm Merkezi projemiz BEBKA’ya sunulan toplam 121 başvuru arasından seçilerek destek almaya hak kazandı. Hazırlanan bu projemizin yaklaşık maliyeti 900.000 TL olmasına rağmen süreç içerisinde yapılan ilave projelerle yaklaşık 2 milyon TL’lik bir bütçe ile bu nezih mekan oluşturuldu. Şunu da söylemek isterim ki bu rakamın 400.000 TL kadarını BEBKA’nın sağladığı hibeyle karşıladık.”

DOSTUM SİZLERİ BEKLİYOR
Bir kartopu misali büyüyen ve artık kabuğuna sığmayan DOSTUM’un emin adımlar ile yoluna devam ettiğini belirten Aktaş, “Dostum’da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık ve oryantiring gibi pek çok doğa sporunu içinde barındıran 12 branşımız var. Tabi takdir edersiniz ki bu güzel oluşumu zenginleştirmek ve yeni alanlar oluşturmamız gerekiyor dolayısıyla şuan bulunduğumuz yer bu işin merkezi ama DOSTUM’la alakalı farklı farklı alanlarımız mevcut.”

İNEGÖL’Ü TURİZMDE ÖNE ÇIKARTMAK İÇİN UĞRAŞ VERİYORUZ
Biryandan etkinlik planlamaları yaparken diğer yandan da İnegöl Turizmini ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak için çeşitli Turizm Fuarlarında boy göstermeye gayret ediyoruz diyen Aktaş, “Şu anda hali hazırda Ankara’daki Travel Expo Turizm Fuarına katılım gösteriyoruz ve fuarda en dikkat çekici stantlardan birisi biziz. Bildiğiniz gibi geçen ocak ayında Türkiye’nin ve hatta Avrupa’nın sayılı fuarlarından olan Emitt’te İnegöl Belediyesi, Oylat ve Dostum olarak yer almıştık. İnegöl’ümüzü önemli bir yere getireceğine inandığımız bu sektörde daha planlı ve programlı neler yapabiliriz noktasında bildiğiniz üzere geçen Mayıs ayında sektör temsilcileri ve akademisyenlerin katılımlarıyla Balıkesir Üniversitesi eski rektörü ve aynı zamanda kendisi de İnegöllü olan Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu’nun eşliğinde bir Turizm Çalıştayı gerçekleştirmiştik. Bu çalıştayda kendimize bir yol haritası belirledik. İşte bu doğrultuda çizeceğimiz yol haritası ile termal turizmde; Oylat, tarih turizminde; Ortaköy Kervansarayı ve İshakpaşa Külliyesi, doğa turizminde; Oylat Mağarası, Kıran Yaylası, Başalan Yaylası, yamaç paraşütü için Türkiye’de tek üç yöne kalkış imkanı sunan Aktaş Tepe, kültür turizminde; Kent Müzesi, sanayi turizmi dediğimizde Mobilya Müzesi şehrimizin ilk akla gelen bu zenginliklerine İnegöl Belediyesi olarak şehrimizdeki KIRSAL TURİZMİ de geliştirerek markalarımıza bir yenisini daha eklemek istiyoruz” dedi.

TURİZMDE ÖNE ÇIKAN DEĞERLER
Aktaş konuşmasında Dostum merkezli belli başlı unsurları da zikretti. Aktaş, “Kıran mahallemizin üzerinde 2300 metre yüksekliğinde ve 3 tarafa kalkış yapılabilen Aktaş tepemiz. Yamaç Paraşütüne Türkiye’nin en uygun yerlerden. Fethiye bu konuda Türkiye’de bilinen bir yer fakat Fethiye’deki tepe tek taraflı uçuşa imkan tanıyor. Biz inanıyoruz ki Yamaç Paraşütü branşında şehrimiz çok ciddi bir açılım yaparak bu alanda bir çekim merkezi olacak. Fevziye kanyonu da bizlerin önem verdiği bir yer. 6 kilometrelik uzunluğundaki görülmeye değer eşsiz manzaralara sahip parkuru ile Fevziye Kanyonu doğa sporlarına tutku ile bağlı olanları bekliyor. Oylat’ta da bildiğiniz üzere kaya tırmanışı ile alakalı bir çalışma yaptık. İnegöl dışından birçok sporcu buraya gelerek bu adrenalin dolu maceraya katılım gösteriyor. Beraberinde Oylat mağarası var. Oylat mağarası da bizim nirengi noktamız olacak. Ayrıca eşsiz doğasıyla ve oksijen deposuyla Boğazova yaylamız var. Bizlerin gerçekten değerini bilmediğiniz ve keşfedilmeyi bekleyen bir mücevher gibi bizlere uzaktan bakıyor. Burayla alakalı yakın zamanda çalışmalarımıza başlıyoruz inşallah. Dolayısıyla bunların hepsinin arasında biz bir bağ kurmaya çalışıyoruz.”

İNEGÖL’Ü TURİZİMDE İNTURAŞ TANITACAK
DOSTUM projesi ile asıl ön plana çıkarmak istediğimiz İnegöl’ün turizm potansiyelidir diyen Aktaş, “DOSTUM’un bu işin öncüsü, ateşleyicisi olduğunu düşünüyoruz. İşte buradan şunu da ifade etmek istiyorum ki tüm bu ağların bir noktadan idare edilmesi ve güzel çalışmalara imza atmak ve şehrimize bu alanda değer katmak adına daha önce Modef’in ortağı olan ve bir yıl önce ortaklıktan ayrıldığımız İBEFTAŞ’ı İNTURAŞ (İnegöl Turizm AŞ) olarak değiştiriyoruz. Biz turizmle alakalı, İnegöl’ün bu yönünün öne çıkartılmasıyla alakalı aktiviteleri İNTURAŞ eliyle yapacağız. Bu noktada Turizm İnformationdan tutunda bu sektör ile alakalı firmaların şehrimizde ağırlanması, bu alanda farklı etkinlik ve aktivitelerin ulusal ve uluslararası arenada yapılması noktasında önemli projelere imza atmaya hazırlanıyoruz. İnşallah Turizm üst başlığının Mobilya’ya da, köfte yede bu şehrin tüm değerlerine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.”

DOSTUM KAMP EĞİTİM MERKEZİ
Temel atma töreni gerçekleştirilen Kamp Eğitim Merkezi hakkında da bilgi veren Aktaş, “Bugün burada temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz yer kampçılık alanımız. Burada çocuklarımıza ve gençlerimize kampçılık eğitimleri vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca artık şehirlerin hızla betonlaştığı bir ortamda tüm vatandaşlarımızın doğa ile iç içe olacağı bungalov tarzı evleriyle güzel bir mekanı hayata geçiriyoruz. Projemizde 3 adet 2 katlı (Zemin kat 90 metrekare ve 1.Kat 45 metrekare olan) Ahşap Konaklama Birimi (Bungalov), 2 adet 30 metrekare Ahşap Pegole, 54 metrekare etkinlik alanı, Ahşap Merdiven (77 metrekare), Ahşap Oturma Alanı (45 metrekare) ve emprenye edilmiş 1. Sınıf çam keresteden (4 adet) ahşap bekçi kulübesi de yer almakta. Tabi çevresi ile alakalı gerekli düzenlemeler yapılacak. Yürüyüş yolları yapılacak. Dostum Kamp Eğitim Merkezinin belediyemize yaklaşık olarak maliyeti 665 bin TL’dir.” İnşallah göreceğiz İnegölümüz, sanayisi, mobilyası, köftesi, kaplıcaları ve tarımı gibi birçok özelliğinin yanında Turizm potansiyeli ile en kısa zamanda hak ettiği yere geleceğine inancımız tamdır” dedi.

“YENİCEKÖY İNEGÖL BELEDİYE’SİNİN FARKINI VE AYRICALIĞINI YAŞIYOR”
Yeniceköy’ün bildiğimiz gibi 3 yıl önce Büyükşehir yasası ile İnegöl’e bağlandığını belirten Aktaş, “Şunu ifade etmek isterim ki geçmişte belediye olduğu dönemde Yeniceköy’e belediye başkanı, belediye meclis üyesi olarak hizmet etmiş tüm büyüklerimize ve kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ölenlere de rahmet ve minnetle anıyorum. Belediye olarak Yeniceköy’de hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor. Su, kanalizasyon, arıtma ve yoldan tutunda velhasıl yeni yaptığımız huzur evimiz ile Dostum Merkezimizle ve diğer çalışmalarımızla Allah’a hamdolsun Yeniceköy’ün 15-20 senede alacağı hizmetleri, 3 senede birçoğunu yerine getirdik. Ve çok şükür görüyoruz ki yaptığımız hizmetler ile Yeniceköyümüz İnegöl Belediyesinin farkını ve ayrıcalığını yaşıyor. Tabi Cerrah’ta, Kurşunlu’da, Tahtaköprü’de ve şehrimizin bütün mahallelerini bir bütün olarak görüyoruz ve buna göre hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı yapıyoruz.”

Aktaş son olarak, “Bu duygu ve düşüncelerle bugün gerçekleştirdiğimiz Dostum Kamp Eğitim Merkezimizin temel atma törenine katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak programımıza teşrif eden Bursa Milletvekilimiz Sayın Emine Yavuz Gözgeç Hanımefendiye de huzurlarınızda şükranlarımı belirtiyor, şimdiden Dostum’a kazandıracağımız Kamp Eğitim Merkezinin Yeniceköy başta olmak üzere tüm İnegöl’ümüze hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

“YÖNETİMDE ASIL SÖZ SAHİBİ OLMASI GEREKEN HALKIMIZDIR”
Dostum Kamp Eğitim Merkezinin Temel Atma Töreninde konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise, “Bildiğiniz gibi yerel yönetimlerimizin çok önemli projelere imza atması aslında genelde de merkezi hükümetimizin çok önemli projelere imza atmasıyla mümkün oluyor. Biz daha önceki yıllarda ‘Türk bayrağının direğindeki çelik teli biz yaptık’ diye manşet attığımız günlerden artık insansız hava araçlarımızı, savaş gemimizi yaptığımız günlere geldik. Dünya ile yarışan çok önemli projelere imza atıyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü… Bunları ancak güçlü bir yönetimle yapabiliyoruz. Güçlü bir yönetim olduğu sürece yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz de gerçekten çok önemli çalışmalara imza atıyorlar. Çünkü bizler istiyoruz ki; devlet-millet kaynaşsın, belediyemiz halkımız kaynaşsın. Bugün Başkanımızın halk günüydü, halkımızla bir araya geldi. Çünkü yönetimde asıl söz sahibi olması gereken halkımızdır. Çift başlı yönetimin olmadığı, halkın yüzde 50+1’inin gücünü arkasına aldığı, devlet-millet kaynaşmasının sağlanabildiği, milletvekillerinin asıl işi olan yasama görevini yapabildiği, yargının bağımsız ve tarafsız olduğu, güçlü bir yürütmenin, güçlü bir meclisin ve güçlü bir yargının var olduğu güzel günlere hep beraber ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Projede emeği geçen her arkadaşımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah daha güçlü Türkiye ile daha güzel günlere hep birlikte ulaşacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Dostum Kamp Eğitim Merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Akabinde ise Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile DOSTUM merkezini gezen ve inceleyen Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, ilk defa model uçak kullanım deneyimi yaşarken, alternatif doğa sporları branşları hakkında bilgi almayı da ihmal etmedi.