DOSTUM ORYANTİRİNG SPORCULARI ZİRVEYİ BIRAKMIYOR

Eskişehir’in İnönü ilçesinde 24 Mart Pazar günü gerçekleştirilen 14 yaş ve altı Bölge Yarışmasında İnegöl Belediyesporlu oryantiringciler İnegöl’ü en iyi şekilde temsil etme başarı gösterdiler.

Türkiye Oryantiring Federasyonu ve İnönü Belediyesi tarafından düzenlenen 14 Yaş ve altı Bölge Yarışması Eskişehir’in İnönü ilçesinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin 23 ilinden 36 kulübün 511 sporcusunun kıyasıya mücadele verdiği yarışlarda İnegöl Belediyespor Oryantiring takım sporcuları 1 bölge şampiyonluğu ile 2 de bölge üçüncülüğü elde etmeyi başardılar.

ORYANTİRİNG DOĞANIN TÜM GÜZELLİKLERİNİ SUNUYOR
Doğal yaşamı bir adrenaline dönüştürme adına çalışmalarına devam eden Oryantiring branşının İnegöllü çocuklarımız ve gençlerimiz arasında hızla yayıldığını belirten Taban, “Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma); her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu. Koşarken düşünebilmek, kaybolmadan ilerlemek, araziyi iyi okuyabilmeyi, haritayı üç boyutlu düşünmeyi gerektiriyor. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporu. Doğa ile bütünleşmeyi amaçlayan Oryantiring sporu kentsel yaşamdan sıyrılarak doğanın güzelliklerine yelken açmak için büyük bir fırsat bizler için” diye konuştu.

“ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ”
Her yaş kategorisinden sporcuların uğraş verdiği Oryantiring branşı, Dostum bünyesinde 2017 Ocak ayında faaliyetlerine başlasa da, bu sporu sevme ve sevdirme adına önemli bir aşama kaydetmeyi başardıklarını söyleyen Taban, “Özellikle antrenörümüz Tarık Şeker hocamızın bu konudaki azim ve gayreti bizler için çok önemli. Hem İnegöl’de düzenlemiş olduğumuz ulusal düzeydeki yarışlar, hem de ülkemizin farklı yerlerinde düzenlenen organizasyonlara katılım gösterilerek önemli başarılara imza atmamız bizlerin iyi yolda olduğunu gösteriyor” dedi.

36 KULÜPTEN 511 SPORCU 
Eskişehir’in İnönü ilçesinde gerçekleştirilen 14 Yaş ve altı Bölge Yarışmasında İnegöl Belediyespor Oryantiring takım sporcularının aldıkları başarılı sonuçlarla bizleri sevindirdiklerini dile getiren Taban, “Türkiye Oryantiring Federasyonu ve İnönü Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin 23 ilinden 36 kulübün 511 sporcusu katılım gösterdi. Kıyasıya mücadelenin verildiği yarışlarda oryantiring sporcularımızın elde ettiği başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu etti” şeklinde konuştu.

1 BÖLGE ŞAMPİYONLUĞU, 2 BÖLGE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
Elde edilen dereceler hakkında da bilgi veren Taban, “28 sporcuyla katılım gösterdiğimiz yarışmada K-12 yaş kategorisinde Aleyna Minden Bölge Şampiyonu olurken, K-12 yaş Kategorisinde Azra Coşkun ile E-12 yaş Kategorisinde Yusuf Vurğun Bölge 3.cüsü olmayı başardılar. Elde edilen bu başarılardan dolayı tüm sporcu kardeşlerimizi yürekten kutlar, böyle başarılı sonuçlara her daim ulaşılması temennisiyle, doğa ile bütünleşme adına tüm adrenalin tutkunlarını oryantiring branşı ile tanışmaya beklediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum” dedi.