DOSTUM YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORCULARINDAN BÜYÜK BAŞARI

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(Dostum) Yamaç Paraşütü sporcuları, Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 1. Etap Müsabakalarında göstermiş oldukları üstün performanslarıyla yarışmaya damga vurdular.

7 İLDEN 48 YARIŞMACI
Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Talas Belediyesi tarafından 30 Mart-01 Nisan tarihleri arasında Kayseri’nin Talas ilçesindeki 2 bin rakımlı Ali Dağı’nda gerçekleştirilen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 1. Etap Müsabakalarına 7 ilden 8’i kadın 48 yarışmacı katıldı.

DOSTUM 4 SPORCUYLA TEMSİL EDİLDİ
2. etabın Temmuz ayı içerisinde İnegöl’de olacağı organizasyonun ilk ayağında yamaç paraşütçüler adeta gökyüzünde süzülerek adrenalin dolu bir zaman geçirmenin keyfini yaşadılar. Heyecanın doruk noktasına çıktığı yarışmada İnegöl Belediyespor DOSTUM 4 sporcuyla müsabakada boy gösterdi.

GENEL KLASMANDA BİRİNCİLİK TAKIM HALİNDE ÜÇÜNCÜLÜK
2 bin rakımlı Ali Dağı’nda renkli görüntülerin yaşandığı Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 1. Etap Müsabakalarında İnegöl Belediyespor DOSTUM sporcularından Kerem Dinçer genel klasmanda 1’inci olurken, İbrahim Dinçer ise 5’inci oldu. Diğer iki Dostum sporcusu ise ilk defa böylesi önemli bir organizasyona katılmalarına rağmen iyi bir mücadele örneği sergilediler. Bu sonuçlarla Dostum, yarışmada takım halinde 3’üncü olmayı başardı.

“DOSTUM SPORCULARININ BAŞARILARI BİZLERİ MUTLU EDİYOR”
Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 1. Etap Müsabakalarında alınan başarılı sonuçlar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Her geçen gün adından daha fazla söz ettirmeye başlayan Dostum, alternatif doğa sporlarının çekim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, bünyesindeki sporcular ile katılım gösterilen yarışlarda elde edilen başarılı sonuçlar dikkat çekiyor. Ayrıca İnegöl’ün tüm doğal güzelliklerinin ortaya koyulduğu Dostum’da sporcuların elde ettiği başarılar hem İnegöl’ün hem de Dostum adının duyurulması adına da önemli bir katkı sağlıyor. İşte son olarak Kayseri’nin Talas ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 1. Etap Müsabakalarında sporcularımızın elde etmiş oldukları başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu etti” şeklinde konuştu.

“YAMAÇ PARAŞÜTÜNE İLGİ VE ALAKA HER GEÇEN DAHA DA ARTIYOR “
İnegöl’ün yamaç paraşütü konusunda önemli değerlere sahip olduğunu da belirten Taban, “Kıran yaylası üzerinde bulunan Aktaş Tepe 3 yöne uçuş imkanı veren 2222 rakımlı bir tepe. Bu özellikler Türkiye’de bu işin merkezi denilen bölgelerde dahi bulunmayan özellikler. Sporcuların da bu anlamda ilgi ve alakası her geçen gün artıyor. Bizlerde düzenlemiş olduğumuz organizasyonlar ile bu değerleri daha da ön plana çıkarmanın uğraşısını veriyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE YAMAÇ PARAŞÜTÜ 2. ETABI TEMMUZDA İNEGÖL’DE
DOSTUM’un bünyesindeki 13 branşıyla doğaseverleri adrenalin dolu bir maceraya davet ettiğini belirten Taban, “Bu branşlar içerisinde popülaritesi her geçen gün artan Yamaç Paraşütü alanında önemli bir organizasyona imza atmak için sabırsızlanıyoruz. İnşallah Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasının 2. Etabını 20-21 ve 22 Temmuz tarihleri arasında İnegöl’de gerçekleştireceğiz. Böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın şimdiden mutluluğunu yaşıyoruz. Son olarak doğa sporlarının yeni çekim merkezi Dostum ile daha güzel işler yapacağımıza yürekten inanıyor, önemli başarılara imza atmış olan yamaç paraşütü sporcularımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.