KIRAN TEPESİNE " AKTAŞ" İSMİ VERİLDİ

Kıran tepesi olarak bilinin ve İnegöl Belediyesi’nin DOSTUM projesi kapsamında yer alan yamaç paraşütü uçuşları için Belediye tarafından düzenlemesi yapılarak havacılıkla ilgili sporlara açılan tepenin adı, Türk Hava Kurumu tarafından Aktaş Tepesi olarak tescil ettirildi.

İnegöl Belediyesi’nin DOSTUM (Doğa sporları ve turizm merkezi) projesi kapsamında yamaç paraşütü başta olmak üzere havacılıkla ilgili sporların icra edilebilmesi için uzun süredir düzenleme çalışmaları süren 2222 rakımlı Kıran Tepesinde çalışmalarda sona gelindi. Yaz aylarında havacılık sporları için uygun şekilde son halini alacak tepenin ismi de değişti.

MİNNETTARLIK ÖRNEĞİ
Aynı zamanda Havacılık Ve Doğa Sporları Federasyonu Genel Başkanı da olan Türk Hava Kurumu Gürsu Şube Başkanı Özden Albamya, havacılık sporuna verdiği önem ve hizmetlerinden dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ismini bu tepede yaşatmak istediklerini söyledi. Bir minnettarlık örneği olarak Türk Hava Kurumu Gürsu Şubesi adına federasyona başvurarak Kıran Tepesi adının Aktaş Tepesi olarak değiştirilip tescillendiği açıklandı.

TESCİLİ ALINDI
Yeni ismi Aktaş Tepesi olan ve kısa süre içerisinde havacılık faaliyetlerinin başlayacağı tepede konuya ilişkin bir açıklama yapan Türk Hava Kurumu Gürsu Şube Başkanı Özden Albamya, “Eskiden burası Kıran tepesi olarak anılan bir tepemizdi. Ben Türk Hava Kurumu Bursa Gürsu Şube Başkanı olarak Türk Hava Kurumuna tepe tescili için başvurdum. Buranın ismini de Aktaş tepesi olarak değiştirdik ve tescilini aldık” dedi.

Aktaş ismi verilmesinin sebebini de açıklayan Albamya, “Aktaş ismini tescilletmemizin nedeni; Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın spor camiasına ve yamaç paraşütüne verdiği önem ve hizmetlerden dolayı bizler de sporcu camiası olarak kendisine minnettarlığımızı göstermek amacıyla böyle bir tescil kararı aldık. Federasyonumuz ve sporcularımızla birlikte bu kararı ortak olarak aldık. Tescil için başvurumuzu yaptık ve uygun görüldü” diye konuştu.

ÖZELLİKLERİYLE MARMARA’DA TEK
Özden Albamya, tepenin isim tescilinin yanında uçuşa elverişli tescilinin de geldiğini de belirterek “3 yöne kalkış veren, deniz seviyesinden 2222 metre yüksekliği bulunan bir tepedir burası. Marmara bölgesinde bu yükseklikte ve bu özelliklerde uçuşa elveriş açısından tek tepe diyebiliriz. İnşallah bu tepe bundan sonra da Aktaş tepesi olarak anılacaktır. İleriki yıllarda dünya şampiyonası, Türkiye şampiyonası, yamaç paraşütü ve microlight, yelken kanat olarak kalkışa uygun bir tepedir. Güzel yarışmalar çıkacağını umuyoruz” açıklamalarında bulundu.